Стало відомо про те, як людям у люті морози не стати жертвами. Є кілька правил, які врятують вас від переохолодження. Обов'язково до прочитання, навіть із такою зимою як цього року.

Про це йдеться у новому спеціальному сюжеті від Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Справа в тому, що у всіх людей після тривалого перебування на сильному холоді починається однакова реакція. Дуже хочеться спати, і у вас виникає відчуття втоми. Уражені ділянки шкіри починають біліти або перетворюватися на сірий колір.

Мороз і холод, скріншот: YouTube

Це і є перші ознаки того, що у вас переохолодження. Але рятувальники вже дали кілька простих та ефективних порад, які повинні вас вберегти.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

В першу чергу це правило, якому вчать дітей ще в дитячих садках - одягайтеся якомога тепліше, а сам одяг повинен бути багатошаровим. З взуття вам підійде тільки та, у якої дуже груба підошва.

У жодному разі не можна нехтувати такими речами як шапка, рукавиці, або шарф. Це ті аксесуари, які багато хто роблять другорядними, але саме ті місця, які вони захищають, найчастіше найвразливіше.

Промокле взуття взимку, фото ditto

Також, при холоді найкраще вживати висококалорійну їжу, а також пити якомога більше рідини, серед яких гарячі напої. Щогодини постарайтеся заходити в якесь приміщення для того, щоб хоч трохи зігрітися, або регулярно рухайтеся, але в жодному разі не стійте на місці.

Також серед поширених помилок - вживання алкоголю на морозі. Робити цього в жодному разі не можна, оскільки це обманка. Зігріває лише перші кілька хвилин, після чого вам стане ще холодніше, і тягтиме в сон.

За перших ознак переохолодження, знайдіть, де можна зігрітися і попити гарячої рідини - тут може знадобитися " Пункт Незламності".

Нагадаємо, що зарахувалися на карту і одразу "випарувалися": клієнтка ПриватБанку залишилася без грошей після дивного збою

Раніше повідомлялося, що сам зганьбився і дівчину "кинув": начальник львівської патрульної поліції подарував недійсну перепустку

Також, зменшення врожаю та подорожчання продукції: що буде з цінами на хліб у 2023 році