Для всіх наших читачів, які уважно стежать за своїми кімнатними та дачними рослинами, є крута ідея. Давайте розберемося, як із цитрусових кірок зробити добрива. Це найпростіший спосіб підгодувати рослину в холодну пору року – недорого (практично задарма), легко та абсолютно безпечно, якщо немає алергії.

Не варто відразу викидати шкірку від мандарин чи апельсин, є кілька класних способів "знайти їм застосування". Давайте приготуємо добриво для домашніх квітів (такий спосіб допоможе і навесні на дачній ділянці).

Добриво з цитрусових кірок, скріншот: YouTube

Відмінний аналог покупних підживлень - це шкірка цитрусових. Вона майже завжди є під рукою та не вдарить по сімейному бюджету. А ще – таке добриво для кімнатних квітів не містить хімії, що також відіграє важливу роль.

До речі, для приготування добрива можна використовувати шкірку як апельсинів, а й інших цитрусових - лимонів, грейпфрутів, мандаринів, гранатів. Добриво з цитрусових кір для кімнатних квітів можна використовувати, якщо необхідно підвищити родючість ґрунту.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Добриво з цитрусових кірок, скріншот: YouTube

Шкірка апельсина містить вітаміни А, С, Е, ефірні олії, флавоноїди та пектинові речовини. Так само в ній багато калію та фосфору, які життєво необхідні рослинам, а також натрію - він бере участь у клітинному обміні та підвищує зимостійкість рослин.

Як зробити добриво

Важливо розуміти, що апельсинові кірки закисляють ґрунт, тому таке добриво підійде не всім рослинам. У літрову банку потрібно приблизно на третину засипати апельсинові кірки і залити окропом.

Настій зі шкірки апельсинів має наполягати протягом доби. Після цього кірки з|із| банки витягнути, а настій розбавити чистою водою. Має вийти літр чудового добрива.

Нагадаємо, майбутні врожаї під загрозою: українцям загрожують нові подорожчання та дефіцит продуктів.

Раніше повідомлялося, що лікує стебло і вбиває плісняву: як зробити незамінне добриво для кімнатних рослин з активованого вугілля.

Також, пережити зиму: як убезпечити кімнатні рослини від засихання в холодний період, всього 4 правила.