Згідно з дослідженнями вчених, гостра їжа знижує ризик передчасної смерті на 14%. У цілому нині гостре має багато корисних здоров'я властивостей, які розкриваються при регулярному споживанні. Про це пише medicalanswers.
Гостра їжа знижує потяг до солодощів, солоного та жирного, а значить знижує ризик ожиріння і допомагає стежити за вагою. Також пікантні спеції мають антиоксидантну та антибактеріальну дію на організм. Такі прянощі містять капсаїцин, який позитивно впливає на здоров'я нирок та легень. Крім того, ця речовина може привести до норми артеріальний тиск і рівень "поганого" холестерину.
Фенольні сполуки, які є у гострій їжі, зменшують запальні процеси в організмі. Також така їжа може знизити рівень гормону греліну, що спричиняє почуття голоду. Водночас у рамках дослідження було виявлено, що гострі спеції знищують бактерії, які є в їжі.
Телефон у ліжку - пряма дорога до могили: чим небезпечний смартфон поруч із вами під час сну
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Однак слід пам'ятати і про те, що гостра їжа має багато протипоказань. Наприклад, людям з виразкою, гастритом і дуоденітом гостріше краще виключити їхній раціон.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти не можна їсти в стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.
Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише алкоголь: які напої погано впливають на роботу печінки – варто відмовитись, щоб не ризикувати.