Заморозка вирішує низку питань, але найголовніше - дозволяє продовжити термін придатності продуктів. Зазвичай господині роблять заготівлі м'яса, ягід, зелені тощо. Але, як виявилося, далеко не все можна піддавати таким низьким температурам.

Деякі продукти при заморожуванні втрачають свою текстуру та смак, тому такий вид зберігання лише нашкодить. Щоб уникнути цього, слід ознайомитись зі списком того, що не рекомендується залишати у морозилці.

Морозилка, фото zavtra

М'ясо та риба

Йдеться лише про дієтичні види цих продуктів. Через низьку температуру руйнуються клітинні стінки білка, внаслідок чого м'ясо буде сухим і несмачним. Якщо ви зберігаєте продукт у морозилці більше місяця, готуйтеся втратити його корисні властивості.

Желатин

Заморожувати не рекомендується те, що готувалося на основі желатину – холодець, желе та інше. Цей інгредієнт при заморожуванні здатен кристалізуватись.

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Кавове желе, фото sonata

Смажені страви

Після зберігання в морозилці, смажена їжа втратить свою крихкість, смак та структуру. Більше того, на гірший бік може змінитися навіть зовнішній вигляд страв.

Йогурт

Усі молочні продукти не рекомендується тримати за таких низьких температур, але особливо йогурт. Через це він перетвориться на незрозумілу масу зі згустками, яку точно не захочеться їсти.

Йогуртовий крем, фото: Depositphotos

Нагадаємо, "зоопарк" буде чистим, а малюк задоволеним: як випрати дитячі іграшки - головні правила

Раніше ми писали про те, що "омолоджуємо" житло: як усунути запах старості - засоби знайдуться у кожного