Рис став невід'ємною часткою української кухні, хоча він і не є такою серйозною "святинею", як, наприклад, в азіатських країнах.
Більшість із нас звикли варити рис у простій воді, отримуючи класичний гарнір, наприклад, до смачних котлет. Іноді рисову кашу готують на молоці, але це альтернативний варіант. Видання Pixelinform розповіло, що молоко та вода – це не єдині рідини, в яких можна приготувати рис.
Якщо хочете отримати неперевершений рисовий гарнір з таким самим насиченим смаком, спробуйте варити рис у бульйоні. Зерна рису вберуть аромат бульйону і збагатяться його смаком. Отримана каша буде настільки ідеальною, що ви ніколи не повернетеся до варіння рису на воді. Однак як його правильно приготувати.
У глибокий посуд вивалюємо промитий рис і заливаємо бульйоном. Пропорція має бути стандартною для рису: на одну частину рису має бути дві частини рідини.
Менше пільг і більше вимог: соціальну допомогу платитимуть за новими критеріями
Чоловіки можуть втратити бронювання: кому варто готуватись до мобілізації
Старі квартири обкладають податком: українці скоро отримають листи
Заробив більше ніж треба - плати штраф: українцям встановили нові правила
Каструлю потрібно накрити кришкою та поставити на середній вогонь. Щойно рис почне кипіти, знижуємо вогонь до мінімуму. Варимо, доки рідина не буде поглинена повністю або повністю не випарується.
Після варіння гарнір повинен відпочити в закритій каструлі протягом п'яти хвилин.
Нагадаємо, як зміняться ціни на гречку у 2023 році: українцям пояснили, що впливає на ситуацію
Як повідомляв "Знай.uа", яку кулінарну хитрість застосовують господині, щоб печінкові котлети виходили пишними: вистачить 10 хвилин
Знай.ua писав, відбивні в картопляному паніровці: маленький трюк, який зробить страву ще смачнішою