Якими б стильними та дорогими не були кросівки з часом підошва може стати сірою, зношеною та зовсім не презентабельною. Втім, це не означає, що треба бігти до магазину за новим взуттям, оскільки старі кросівки цілком реально "реанімувати". Про це пише greenpost.

Кросівкам можна повернути презентабельний вигляд та відстрочити покупку нового взуття. Все, що для цього потрібно – кілька інгредієнтів, які знайдуться у кожному будинку та небагато часу.

Як відбілити кросівки. Фото: скрін youtube

Так, відбілити підошву і повернути кросівкам новий та свіжий вигляд можна за допомогою соди та зубної щітки. Потрібно взяти трохи соди та змішати з невеликою кількістю води, щоб вийшла пастоподібна консистенція. Паста, що вийшла, наноситься на зубну щітку, а потім можна приступати до чищення підошви кросівок. Наприкінці взуття слід промити під водою і дати просохнути.

Взуття. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

ПриватБанк запускає революційну програму: що зміниться для клієнтів

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Показати ще

Також рятівним засобом може стати лимонний сік. У цьому випадку трохи свіжого лимонного соку потрібно вичавити на губку і нанести на підошву, поступово розподіливши по поверхні. Після цього взуття залишається на сонці кілька годин, а потім промивається під водою. Так довго чекати потрібно, щоб ультрафіолетові промені сонця активували відбілювальну властивість лимонного соку.

Раніше портал Знай повідомляв, плями від дезодоранту на одязі: як "реанімувати" улюблені речі, кілька простих порад.

Також наш портал інформував, як часто потрібно прати постільну білизну – які фактори потрібно враховувати, щоб "допомогти" своєму здоров'ю.

Крім того, ми писали, кислота наробить біди: які предмети та поверхні не можна очищати за допомогою оцту – список.