Дині люблять дорослі та дітлахи.

Однак, вибір смачної дині справа не з легких. Обираючи диню, слід звернути увагу на численну кількість ознак, щоб вибрати смачний і стиглий плід. Для того, аби полегшити процес, існує декілька ключових ознак дозрілого плоду:

Форма і розмір: оберіть диню рівної форми без видимих дефектів або подряпин. Плід повинен бути однакової текстури й без видимих випуклостей.

Диня, скріншот: YouTube

Колір: залежно від сорту, колір дині може варіюватися від світло-зеленого до яскраво-помаранчевого. Шкірка повинна бути рівномірно забарвленою і без темних плям.

Популярні новини зараз

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

Зима буде без світла: тривожний прогноз

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити

Показати ще

Дині. Фото: скрін youtube

Шкірка: обирайте диню з гладкою шкіркою без подряпин, ямок або плям. Шкірка повинна бути матовою, а не блискучою. Звук: якщо легко постукати по дині, то ви повинні почути глухий і глибокий звук. Це означає, що диня соковита і добре дозріла.

Товщина шкірки: натисніть на шкірку пальцем. Якщо вона трохи гнеться і повертається у вихідне положення, то це може свідчити про дозрівання. Якщо шкірка миттєво віддаляється від тиску, то диня, можливо, ще не дозріла.

Запах: понюхайте диню. Дозріла диня має легкий і приємний аромат, який відчувається близько до стебла.

Свіжість: якщо у вас є можливість, попитайте продавця, коли диня була зірвана. Чим ближче до дати збору, тим свіжіша і смачніша диня.

Диня. Фото: скрін youtube

Не менш важливим фактором якості та смаку дині є і місце де її купили, оскільки вона може вбирати в себе різні запахи та токсини. Тому не рекомендується купувати улюблений плід біля траси. Спробуйте врахувати ці поради під час вибору дині, і ви зможете насолодитися солодким і соковитим плодом.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, запасів вистачить на всю зиму: як підготувати яйця до зберігання у морозильній камері

Раніше на порталі Знай повідомлялося, викиньте їх негайно і не тримайте на підвіконні: які рослинки "крадуть" жіноче щастя

Також, наш портал інформував, чотири причини, чому огірки виросли гіркими: як не допустити помилку на наступний врожай