Вже в середині літа грядки починають пустіти. Деякі культури вже встигли дати врожай, тож земля звільняється.

Ці ділянки можна використовувати для другого врожаю за сезон – виростити ріпу, редис та дайкон. Початок серпня – ідеальний час для посадки коренеплодів, оскільки погода ще тепла, а до похолодання та заморозків ще далеко.

Для літньої посадки підійдуть не все насіння. Вибирати їх потрібно з урахуванням терміну дозрівання того чи іншого сорту чи гібриду. У випадку з ріпою та дайконом найкраще купувати для посадки ранньостиглі та середньостиглі сорти та гібриди. Редиска можна брати навіть пізньостиглий.

Вирощування редиски, скріншот: YouTube

Стартом для сівби є середньостатистичний початок заморозків у вашому регіоні. Так, відрахувавши від цієї дати 2-2,5 місяці, ви оберете ідеальний час для висаджування насіння.

Популярні новини зараз

ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Перед посадкою не забувайте враховувати, які культури росли на грядці раніше. Все через те, що рослини беруть із ґрунту певний набір поживних речовин. Якщо садити одну й ту саму культуру рік у рік, то в ґрунті просто не залишиться мікро- та макроелементів, необхідних для гармонійного росту та розвитку рослин.

Полив городу, фото: скріншот з відео

Наприклад, для дайкона, ріпи, редиски та решти представників хрестоцвітих кращими попередниками стануть: картопля, морква, бобові, цибуля, часник, салатні, зелені культури. Небажано висаджувати дайкон, ріпу та редис на ґрунті, де до цього росли близькі родичі по хрестоцвітому сімейству: капуста, рукола, гірчиця, редька.

Нагадаємо, як у серпні прибрати з огірків гіркоту: цей настій подарує грядкам нове життя.

Раніше ми повідомляли, що допоможе полум'я: найкращі способи позбутися одного разу парші на картоплі.

Також стало відомо ваша ділянка буде найкрасивішою в окрузі: секрети вирощування флоксів.