Дуже важливо вміти правильно вибирати кавун, щоб не зашкодити організму. Водночас є ягоди, на які зовсім не варто звертати увагу, навіть якщо дуже тішить цінник. Про це повідомляють у Головному управлінні Держпродспоживслужби на Одещині.
Фахівці рекомендують оминати десяту дорогу кавуни з пошкодженою шкіркою, вм'ятинами або розрізані. Солодка поверхня ідеальне середовище для розмноження бактерій, тому поласувати такою ягодою можливий неприємний результат.
"Небезпечно купувати баштанні з пошкодженою шкіркою, вм'ятинами, підгнилими або розрізаними. Бактерії швидко розмножуються на солодкій поверхні пошкодженого плода, тому при вживанні такого кавуна можливі шлунково-кишкові розлади", - попереджають експерти.
Як вибрати гарний кавун?
Стиглий кавун легше, ніж зелений і не тоне у воді. Найкраще брати плоди середнього розміру від 3 до 7 кілограмів. Пляма, якою кавун торкався землі, має бути жовтого кольору.
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Вибрати стиглий кавун можна на слух – у нього всередині з'являються порожнечі, які можна впізнати. Так, за плодом слід постукати і якщо звук дзвінкий, то перед вами дозрілий екземпляр.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, літо у банку: як замаринувати шматочки кавуна на зиму – дуже простий і швидкий рецепт.
Також наш портал інформував, ціни знижуються та дефіцит точно не загрожує: для українців знайшли альтернативу херсонським кавунам.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дієтологи назвали безпечну денну дозу кавуна: кому краще не їсти ягоду.