Дуже важливо вміти правильно вибирати кавун, щоб не зашкодити організму. Водночас є ягоди, на які зовсім не варто звертати увагу, навіть якщо дуже тішить цінник. Про це повідомляють у Головному управлінні Держпродспоживслужби на Одещині.

Фахівці рекомендують оминати десяту дорогу кавуни з пошкодженою шкіркою, вм'ятинами або розрізані. Солодка поверхня ідеальне середовище для розмноження бактерій, тому поласувати такою ягодою можливий неприємний результат.

Кавун. Фото: скрін youtube

"Небезпечно купувати баштанні з пошкодженою шкіркою, вм'ятинами, підгнилими або розрізаними. Бактерії швидко розмножуються на солодкій поверхні пошкодженого плода, тому при вживанні такого кавуна можливі шлунково-кишкові розлади", - попереджають експерти.

Як вибрати гарний кавун?

Стиглий кавун легше, ніж зелений і не тоне у воді. Найкраще брати плоди середнього розміру від 3 до 7 кілограмів. Пляма, якою кавун торкався землі, має бути жовтого кольору.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Кавуни, скріншот: YouTube

Вибрати стиглий кавун можна на слух – у нього всередині з'являються порожнечі, які можна впізнати. Так, за плодом слід постукати і якщо звук дзвінкий, то перед вами дозрілий екземпляр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, літо у банку: як замаринувати шматочки кавуна на зиму – дуже простий і швидкий рецепт.

Також наш портал інформував, ціни знижуються та дефіцит точно не загрожує: для українців знайшли альтернативу херсонським кавунам.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дієтологи назвали безпечну денну дозу кавуна: кому краще не їсти ягоду.