Робити українцям, якщо раптом зникне опалення в будинку. Які кроки в першу чергу, і як зігріти себе в холодну пору року.

Насамперед необхідно залишити паніку і стежити за офіційними повідомленнями. До цього переліку входять місцева влада, голова ОВА, місцевий голова та голова громади.

Українці без світла, фото: Unian

Через російські атаки це може бути надовго, тому підготуйте одне приміщення в будинку для обігріву, і облаштуйте саме там спальне місце. Вона щільно необхідно закрити шторами або ролетами, щоб заощадити трохи тепла.

Якщо є така можливість, потрібно включити додаткові джерела тепла. Однак, не більше одного приладу, тому що мережа і так буде перевантажена і може не витримати.

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Якщо на вулиці більше 0 градусів, то можна використовувати кондиціонер, адже він у рази безпечніший за інші засоби обігріву.

Людям потрібно більше пити і їсти більше гарячого, щоб уберегти себе від переохолодження. Звичайно ж, не забуваємо ще й про теплий одяг.

Опалення, скріншот із відео

В інтернеті можна дізнатися від місцевої влади про те, де були обладнані пункти обігріву, та за необхідності вирушаємо туди. Якщо є така можливість, то можна вирушити до родичів чи знайомих, у яких все ще залишилося опалення.

Потрібно підготувати запаси на кілька днів, і серед них вода, повітробанк, ліхтарик, аптечка, свічки, вогнегасник, готова їжа. Це все допоможе вам пережити кілька днів без опалення.

Опалення, instagram.com/kyivtypical

Нагадаємо, чому бувають короткочасні відключення світла і чи це впливає на роботу приладів: українцям розкрили правду.

Раніше ми повідомляли, як вирішити проблему повільної зарядки смартфона: експерти дали поради.