Нещодавно вчені помітили, що на маловідомому місці Чикшулуб-Пуерто, на мексиканському півострові Юкатан, розташованому в центрі кратера, підозріло рівні краї. Спочатку фахівці прийняли це за унікальне природне явище, але все виявилося набагато серйозніше. Про це пише ВВС.

Варто відзначити, що на півострові розташований один із найбільших у світі кратерів діаметром майже 180 км, який з'явився близько 66 млн років тому. Цікаво, що з приводу кратера існує багато гіпотез і припущень, але в цей раз вченим вдалося розібратися з цією загадкою.

Так, в середині 1980-х група американських археологів розглядали супутникові знімки півострова Юкатан. Тоді вчені побачили кільце, краї якого настільки рівні, що складається враження, наче вони намальовані циркулем.

На думку американських вчених, ця гірська порода утворилася через падіння гігантського астероїда діаметром близько 12 км приблизно 66 млн років тому. Як стверджують геологи NASA, кратер є наслідком цієї масштабної катастрофи, внаслідок якої відбулося знищення динозаврів та 75% всього живого на Землі.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Зараз це містечко на півострові Мексики відоме своїми печерами з кришталево-чистою водою. Місцеві жителі називають їх сеноті, що в перекладі означає "колодязі"

Нагадаємо, що під час розкопок стародавньої гробниці в Китаї дослідникам вдалося виявити копію Теракотової армії в мініатюрі. Вчені впевнені, що вік цієї знахідки складає 2100 років.

Як повідомляв портал Знай.иа, археологи в єгипетському місті Луксор при розкопках виявили гробницю з муміями 13 століття до нашої ери. У гробниці знаходяться мумії жерця та його дружини, декоративні саркофаги, тисяча статуеток, кольорові малюнки й інші цінності.

Також портал Знай.иа писав, що на півдні Єгипту археологи знайшли скелет вагітної жінки в хорошому стані. Поховання приблизно 3700 років. Знахідка може пролити світло на історію народжуваності і виживання в стародавньому світі. По всій видимості, мати та її дитя померли під час пологів.