Ця серія знімків була зроблена ще в 2004 році першим марсоходом NASA під назвою "Spirit". Спочатку тривалість космічної відрядження цього апарату повинна була скласти 90 марсіанських днів. Але прекрасне технічне "здоров'я" апарату дозволило NASA багаторазово продовжувати його місію.

Зокрема, Spirit вдалося підтвердити гіпотезу про те, що в геологічному минулому умови на Марсі куди більшою мірою підходили для виникнення життя: вода там була присутня у величезних обсягах.

Так апарат зробив знімок, який дуже зацікавив вчених і уфологів. Місце зйомки - в кратері Гусєва, неподалік від каменя "Адірондак", який був першим марсіанським каменем, вивченим марсоходом.

Популярні новини зараз

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Показати ще

На фото можна помітити, два камені , які знаходяться посеред піщаного поля, один плоский і з рівного обрубленним краєм, а другий теж ніби обрубаний і дивно схожий на скам'янілу колоду.

Ця схожість найкраще видна на чорно-білому знімку, де цей камінь-колоду видно повністю.

Він темніший, ніж перший камінь і покритий нерівними вибоїнами. Але найцікавіше в цьому камені навіть не йогосхожість на бревно, а дуже рівне прямокутне заглиблення.

Уфологи задаються питанням: чи міг такий отвір утворитися природним шляхом або це справа чиїхось рук? Отвір розміром приблизно 10 на 15 см і дехто з дослідників навіть помітив у ньому двері.

А з урахуванням, що раніше на знімках з просторів Марса кілька разів бачили щось, схоже на крихітних чоловічків, то можливо ця "колода" є чиєїмось будинком?

Але поки уфологи продовжують будувати фантастичні теорії, скептики приземляють всіх на Землю і запевняють – в цьому камені немає нічого незвичайного.

Нагадаємо, відомий уфолог Скотт Уорінг виявив на офіційному сайті американського національного космічного агентства, на знімку марсіанського південного полюса, щось незвичайне.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Марсі виявили таємничу гробницю. Експерт упевнений, що в двох метрової гробниці з кришкою покоїться тіло короля прибульців.

Також "Знай.uа" писав, таємнича знахідка на Червоній планеті перевернула історію. Стародавній Єгипет був останнім місцем перебування марсіан на нашій планеті.