Напрочуд багатьох, іноді в суспільстві можуть постати такі питання, про які в принципі ніхто і не здогадувався, бо якісь речі були нормою.
На сайті Cookist несподівано розповіли про те, чому ж яйця краще не залишати в холодильнику, хоч усі давно це роблять і не вважають відхиленням від норми. Адже всі думають, що це гарантує продукту триваліший термін придатності.
Чи потрібно охолоджувати яйця? Майже всі компанії-виробники холодильників надають індивідуальні лотки для яєць для своєї продукції. Вважається, що охолодження яєць запобігає їх псуванню і знижує ризик харчового отруєння, спричиненого сальмонелою, оскільки охолодження контролює зростання цих шкідливих бактерій.
Проте існує список аргументів на користь того, щоб не зберігати яйця в холодильнику. При кімнатній температурі вони теж швидко псуються. Багато рецептів випічки рекомендують використовувати яйця, які не були охолоджені, бо в теплому стані їх легше збити.
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Яйця, які перебували при низьких температурах протягом тривалого періоду часу, мають тенденцію коагулювати, коли яйця виймають із холодильника та поміщають у кімнату з кімнатною температурою. Це сприяє зростанню бактерій на яєчній шкаралупі, яка додатково стає дуже крихкою під впливом різких перепадів температур.
Єдиний аргумент за те, щоб яйця знаходилися в холодильнику – це якщо є підозра на те, що вони заражені сальмонельозом.
Нагадаємо, продукт, який може знизити на 70% поганий холестерин: діє як ліки
Як повідомляв "Знай.uа", прості поради, як правильно зварити пшоно: буде дуже смачним і не гірчити
Знай.ua писав, знову подорожчання? Якими будуть ціни на овочі та фрукти навесні