Якщо ви часто готуєте їжу в духовці та вчасно не миєте її від накопиченого жиру, усередині може виникнути неприємний запах. Використовувати хімію не рекомендується, адже вимити її важко, а вона в жодному разі не повинна потрапити на продукти. Таке побутове питання легко вирішить звичайна харчова сода.
Щоб позбавитися неприємного запаху після приготування їжі, достатньо скористатися одним простим і дуже незвичайним лайфхаком.
Про властивості соди знають багато господині і цей незамінний засіб у побуті. Все, що потрібно зробити, це поставити на нижню полицю духовки миску з водою та содою у співвідношенні 1:1 та включити її на кілька хвилин при високій температурі. Завдяки такому простому трюку весь запах піде, а свіжість повернеться.
Таке питання також допоможе вирішити столовий оцет, який славиться своїми властивостями у боротьбі з різними запахами. Він потужно очищає, а також видаляє аромати та жир. Крім того, оцет є безпечним та доступним продуктом для використання у кулінарії.
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Для цього потрібно протерти стінки духовки оцтом, використовуючи ганчірку або губку. Розбавляйте оцет водою у співвідношенні 1:1.
Раніше ми писали про те, що знадобиться лише сода і оцет: простий, але ефективний спосіб повернути простирадлом білий колір
Як повідомляв Знай.ua, провокують утворення каменів у нирках: які популярні продукти можуть відправити на лікарняне ліжко
Також портал Знай.ua писав, як відновити розбиті тіні за 5 хвилин: маленька хитрість, яка заощадить гроші та нерви