Якщо ви часто готуєте їжу в духовці та вчасно не миєте її від накопиченого жиру, усередині може виникнути неприємний запах. Використовувати хімію не рекомендується, адже вимити її важко, а вона в жодному разі не повинна потрапити на продукти. Таке побутове питання легко вирішить звичайна харчова сода.

Щоб позбавитися неприємного запаху після приготування їжі, достатньо скористатися одним простим і дуже незвичайним лайфхаком.

Вибір духовки, скріншот: YouTube

Про властивості соди знають багато господині і цей незамінний засіб у побуті. Все, що потрібно зробити, це поставити на нижню полицю духовки миску з водою та содою у співвідношенні 1:1 та включити її на кілька хвилин при високій температурі. Завдяки такому простому трюку весь запах піде, а свіжість повернеться.

Таке питання також допоможе вирішити столовий оцет, який славиться своїми властивостями у боротьбі з різними запахами. Він потужно очищає, а також видаляє аромати та жир. Крім того, оцет є безпечним та доступним продуктом для використання у кулінарії.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Для цього потрібно протерти стінки духовки оцтом, використовуючи ганчірку або губку. Розбавляйте оцет водою у співвідношенні 1:1.

Сода, оцет, фото з відкритих джерел

Раніше ми писали про те, що знадобиться лише сода і оцет: простий, але ефективний спосіб повернути простирадлом білий колір

Як повідомляв Знай.ua, провокують утворення каменів у нирках: які популярні продукти можуть відправити на лікарняне ліжко

Також портал Знай.ua писав, як відновити розбиті тіні за 5 хвилин: маленька хитрість, яка заощадить гроші та нерви