Грейпфрут та його сік – корисний продукт, який може бути частиною здорового харчування. Однак у деяких випадках такий напій може перетворитися на справжню отруту для організму. Про це повідомляє FDA.
Грейпфрутовий сік, як і сам плід, містить вітамін С та калій – поживні речовини, необхідні організму для правильної роботи. Проте продукт може нести серйозну, а в деяких випадках навіть смертельну небезпеку.
Нові дослідження показали, що два члени класу хімічних сполук, які називаються фуранокумаринами, які містяться в грейпфруті, можуть знижувати або посилювати засвоєння певних ліків.
Усього одна склянка соку з цього фрукта може вплинути на здатність організму виробляти або ефективно використовувати фермент CYP3A4, який присутній у тонкому кишечнику та печінці. Це позначиться засвоєння препаратів, прийнятих перорально.
Миру не буде: на скільки років може затягнутися війна в Україні
Останні копійки відберуть: Ощадбанк змінив правила зняття готівки для пенсіонерів
Школярі масово викидають обіди: що не так з новим шкільним меню
Вчителів змушують платити свої гроші: освітяни обурилися поборами
За словами експертів, більшість препарату потрапляє в кров і залишається в організмі, створюючи ефект передозування. Враховуючи, що лікарські препарати бувають різними, то в деяких випадках наслідки для здоров'я можуть бути дуже плачевними.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можуть знизити ризик онкології: фахівці назвали продукти, на які варто налягати.
Також наш портал інформував, у боротьбі зі зморшками не потрібно спати в холодильнику: 3 головні правила, яких потрібно почати дотримуватися вже зараз.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, проблеми із травленням, висип та судоми: експерти попередили про небезпечні властивості дині.