Немає нічого смачнішого за домашню їжу. Однак під час її приготування у оселі накопичується неприємний запах, особливо під час смаження, який надовго осідає на наших речах та меблях.

Смажена риба, фото: Знай.ua

Але є хитрощі, за допомогою яких запахи їжі не поширюватимуться по всьому житлу і не будуть так явно відчуватись на самій кухні.

У процесі готування поставте поряд зі сковорідкою каструлю з киплячою водою та оцтом – можна використовувати білий або яблучний оцет.

Каструля з гарячою водою. Фото Freepik

Популярні новини зараз

Останній шанс: до 20 жовтня українцям потрібно оновити картки – інакше соцвиплати зависнуть

Правило трьох місяців: чи зникне розшук ТЦК автоматично за строком давності

Дотягнути до листопада: хто з пенсіонерів отримає надбавки від держави

Речі на випадок блекауту: що варто мати вдома кожному

Показати ще

У киплячу воду можна покласти жменю гвоздики, палички кориці або ванілі, що дозволить поглинути частину запаху.

При смаженні можна додати в олію деякі інгредієнти, наприклад, шматочки яблука. Але краще видалити все насіння.

цитрусові, фото Pxhere

Перед смаженням можна додати сік половини лимона або цедру. У цьому випадку олія набуде приємного свіжого смаку.

Додамо петрушку в олію – вона також може використовуватись для приготування деяких страв.

Раніше ми писали про те, що радість рецепторам, мозку - деградація: експерти назвали їжу, що знижує інтелектуальні здібності

Як повідомляв Знай.ua, знайдіть ложку і зубну щітку: незвичайний лайфхак для овочевого рагу, який заощадить час і сили

Також портал Знай.ua писав, що "кабінет мрій" буде блискати і пахнути, наче молодий ранок: унітазний лайфхак із порошком та шампунем.