За традицією кімнатні рослини "живуть" у горщиках, а це в свою чергу обмежує корінну систему, і у них просто немає нормального доступу до поживних речовин.

В осінньо-зимовий період дуже важливо дати додаткове харчування за допомогою добрив. Є багато добрив, які можна купити в магазині, проте існує велика кількість способів зробити своє, так би мовити, домашнє добриво.

Один з українських блогерів-городників, який часто ділиться свіжими лайфхаками в соціальних мережах, розповів, які продукти можна використовувати як добрива.

Добриво з банана, скріншот: YouTube

Банан

Бананові шкірки - це відмінне джерело калію, багате на фосфор і магній. Їх можна використовувати як добрива для кімнатних рослин.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Закопайте шкірки в ґрунт навколо основи ваших рослин, і поживні речовини згодом потраплять у ґрунт. Ви також можете змішати шкірки з ґрунтом перед посадкою або зробити рідке добриво для ваших рослин, змішавши їх з водою.

Кавова гуща, скріншот: YouTube

Кава

Кавова гуща наповнена азотом, калієм та іншими важливими поживними речовинами, що робить її чудовим натуральним добривом для кімнатних рослин. Розсипте кавову гущавину навколо основи ваших рослин, і вона повільно вивільнить поживні речовини у ґрунт.

курячі яйця, скріншот з відео

Шкаралупа

Яєчна шкаралупа наповнена кальцієм, необхідним здорового росту рослин. Ви можете зберегти яєчну шкаралупу як добрива для кімнатних рослин, заморозивши її, доки отримаєте цілу коробку. Просто роздавіть шкаралупу качалкою всередині пакета або використовуйте кавомолку, щоб зробити порошок із шкаралупи.

Коли ви садите рослину в горщик або покращуєте поверхню ґрунту вже наявної рослини, ви можете змішати трохи яєчної шкаралупи прямо в ґрунті. Тоді ґрунт зможе поглинати поживні речовини.

Добриво з чаю, скріншот: YouTube

Чай

Зелений чай наповнений корисними елементами, включаючи різні амінокислоти, мінерали, вітаміни та антиоксиданти. Ці елементи можуть допомогти покращити якість ґрунту, сприяти зростанню коренів та стимулювати зростання рослин.

У листі зеленого чаю міститься дубильна кислота, яка допомагає знизити рівень pH ґрунту, що сприятливо для рослин. Зелений чай зменшує ущільнення ґрунту і робить його багатшим поживними речовинами, створюючи ідеальне середовище для процвітання рослин.

Приблизно кожні чотири тижні ви можете підгодовувати рослини одним пакетиком зеленого чаю, розвівши його водою, щоб допомогти їм рости сильними та здоровими.

Нагадаємо, посійте зелень вже зараз і збирайте врожай напровесні: особливості осінньої посадки.

Раніше повідомлялося, що набагато корисніше м'якоті та соку цитрусу: українцям назвали чудотворні властивості шкірки лимона.

Також, обрізка малини восени: коли потрібно це робити, щоб отримати добрий урожай.