За вікнами українців стоїть справжня спека, іноді бувають грози, але липень виходить по-справжньому гарячим місяцем. Для городників і дачників це означає одне - незабаром сезон консервації. Основний овоч, який піддається обробці – це огірок.

На цей раз ми розповімо, що не можна додавати в огірки при консервації, щоб вони залишилися твердими. Хтось готує їх твердими та пружними, а в деяких вони стають м'якими. Виявляється, таке трапляється через один інгредієнт.

Про це розповів одні з українських блогерів-городників, який ділиться порадами у мережі YouTube.

Консервація огірків, скріншот: YouTube

Що заборонено класти у банку з огірками

Ви сильно здивуєтеся, але часник сильно впливає на стан та форму огірків. Саме тому при консервації його кількість необхідно строго контролювати, якщо, звичайно, ви не хочете, щоб огірочки стали м'якими.

Популярні новини зараз

Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення

Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки

В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення

Показати ще

Часник, скріншот: YouTube

Експерти з десятиліттями стажу на банку об'ємом 3 літри кладуть лише один зубчик, а на банку в 1 літр вистачить і маленької часточки.

Мариновані огірки, фото: pixabay.com

Що робити, щоб огірки стали хрусткими

Якщо ви хочете надати огіркам додаткової пружності й хрускоту, покладіть у банку дубове листя. Господині, які використовували на практиці ці рекомендації, запевняють – на хрускіт огірків збіжаться усі сусіди.

Нагадаємо, всього 2 інгредієнти, а смакота неймовірна: як приготувати варення з чорної смородини на сковороді.

Раніше повідомлялося, огірки будуть хрусткі та гостренькі: рецепт маринування з лимоном, який попросять усі подруги.

Також, ідеальне лечо з кабачками, щоб наїдатися всю зиму: сусіди захочуть рецептик.