Шведский король Вальдемар I Биргерссон втратив трон унаслідок власної розпусти. Його поведінку засудила церква ,не стали її терпіти і громадяни. Урешті решт, правителя заарештували.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповідає ресурс "Один день З минулого".

Вальдемар був одружений на дочці датського короля Еріка IV. Той теж майстерно розтринькав свій трон через величезні податки, але хоча б зумів непогано прилаштувати своїх дочок. Старша, Софія, стала дружиною Вальдемара, а молодша, Ютта, виявилася в монастирі. Але звідти вона втекла, вирушила до сестри і практично моментально звабити її чоловіка. В результаті у них народилася дитина. І більш того: шведський король вирушив особисто до Папи в Рим просити дозволу розлучитися зі старшою сестрою.

Загалом, Папа не тільки відмовив Вальдемара, а й зобов'язав його виплатити колосальну індульгенцію. Повернувшись додому, король «обрадував» підданих пречудовими новинами: по-перше, церква офіційно визнала його тяжким грішником, по-друге, розплачуватися за це будуть прості платники податків. За це Вальдемара оголосили недієздатним і скинули.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще


Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Археологи натрапили на середньовічний шедевр у простій глибинці.

Також Знай.ua писав, що Українські археологи відкопали пляшку часів Османської імперії - ось з чого Сулейман поїв вином Роксолану.