Часто картоплю зберігають на балконі, проте за таких умов овочі можуть замерзнути. Через це не просто зміниться смак готової страви, у деяких випадках краще такий овоч викинути.
Названо головні ознаки, які допоможуть зрозуміти, що картопля замерзла. Крім того, кухарі дали поради, що можна з неї приготувати і чи взагалі можна це робити.
Головні ознаки замерзлої картоплі
Найпростіше це зрозуміти наступним чином. Потрібно занести підозрілі бульби до будинку та залишити при кімнатній температурі. А через певний час спробуйте розрізати картоплину. Якщо колір усередині не змінився, отже, їсти її можна.
Крім того, якщо картоплю вдалося розрізати (розморозити) лише через 5-6 годин, то в готовому вигляді вона буде солодкою. Дуже важливо у цьому разі, щоб овоч не почав гнити. Якщо цього не сталося, можете бути впевнені, що переморожений овоч абсолютно безпечний для здоров'я.
У Дніпрі підлітки два дні громили "Varus" та штурмували ТРЦ під російський реп із матами: "Жалюгідне видовище"
Що буде із землею та квартирами громадян за новим законом: критики та юристи хапаються за голову
Порахують кожну копійку: податкова готує тотальні перевірки – хто перший у черзі
Мобілізація чоловіків предпенсійного віку: що роблять ТЦК з чоловіками 50+
Що можна приготувати із замерзлої картоплі
Найкращим варіантом буде пустити змерзлу картоплю на деруни. Також з неї можна приготувати "колдуни" - картоплю начинену м'ясом, або бабку - страву зі смаженої картоплі під грибним соусом, прикрашену помідорами. А зцідивши надлишки соку й додавши цибулю та спеції в овочеву масу, можна перебити солодкуватий присмак.
Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів
Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти
Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль