Персики та абрикоси – це традиційні літні фрукти в Україні, але їх вживання не завжди безпечне для всіх. Ці фрукти мають високу алергенність, тому їх слід давати дітям обережно.
Людям з цукровим діабетом або підвищеною кислотністю шлунка також слід уникати персиків та абрикосів. Вони не рекомендовані при загостреннях хронічних захворювань, таких як гастрит, панкреатит чи інші шлунково-кишкові розлади.

Персики та абрикоси, скріншот: Youtube

Попри те, що персики та абрикоси мають низький вміст калорій (близько 45 калорій на 100 грамів), людям із зайвою вагою слід обмежити їх споживання.

Проте, для більшості людей ці фрукти є корисними. Вони містять багато вітамінів і корисних речовин. Антиоксиданти, що містяться в персиках і абрикосах, допомагають підтримувати тонус кровоносних судин і нормалізувати артеріальний тиск.

Абрикоси, фото smak.ua

Ці фрукти також корисні для зору завдяки вмісту бета-каротину, вітаміну А, каротиноїдів та лютеїну.

Дієтологи радять вагітним жінкам їсти персики, особливо тим, хто страждає від токсикозу. Персики можуть допомогти зменшити нудоту, покращити травлення і вивести зайву рідину з організму.

Популярні новини зараз

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Зима буде без світла: тривожний прогноз

Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими

ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації

Показати ще

Крім того, Знай.ua повідомляв, не шкодуйте грошей: 8 продуктів, на яких не можна економити влітку

Також наш портал інформував, забуті ласощі з минулого: готуємо сухе київське варення – стародавній десерт, який усім буде до смаку

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що літні спогади мелькатимуть у кожній ложці: солодкий персиковий джем з 2 інгредієнтів