Шоколад у розумних кількостях може принести не лише задоволення, а й чимало користі здоров'ю. Вчені з'ясували, що десерт здатний знизити високий рівень холестерину анітрохи не гірше за спеціальні препарати.

Людина неспроможна відчути, що рівень холестерину у крові зріс до небезпечного рівня. В той самий час холестерин вкрай небезпечний для організму – він збільшує ризик утворення бляшок у судинах, що підвищує ризик інсульту чи інфаркту.

Шоколад. Фото: скрін youtube

Крім того, підвищений рівень холестерину може започаткувати цілу низку інших небезпечних недуг, зокрема гіпертонії, атеросклерозу, ішемічної хвороби серця.

Лікарі для боротьби з високим рівнем холестерину в крові борються за допомогою спеціальних препаратів – статинів. Проте вчені дійшли цікавих висновків, то ці ліки можна легко замінити.

Популярні новини зараз

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Шоколадка. Фото: скрін youtube

Результати проведеного дослідження показали, що плитка шоколаду з волоським горіхом може стати свого роду ліками. У цьому десерті міститься клітковина, яка здатна блокувати всмоктування холестерину в кровотік із кишківника. Для позитивного результату не варто з'їдати всю плитку за раз.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, про це не напишуть на упаковці: 5 небезпек для здоров'я від вживання популярних каш.

Також наш портал інформував, депресія, безплідність та зруйнована постать: що станеться з організмом, якщо щодня обідати у McDonald's.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, покращить зір і підніме настрій: який фрукт обов'язково має бути у вашому раціоні.