Всесвітньо відомий американський письменник-фантаст Артур Кларк, який покинув цей світ зовсім нещодавно в 2008 році у віці 90 років, залишив людству чимало футурологічних прогнозів. Безліч його передбачень, залишених у книгах, збувалися. Наприклад, запуск супутників, створення Інтернету, клонування та багато іншого.

Знаючи це, цікаво було б дізнатися, що Артур Кларк очікував від подальшого майбутнього.

2020 р. – штучний інтелект стане подібним до людського.

2021 р. - відбудеться перша висадка людей на Марс.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

2023 р. - в результаті детального вивчення ДНК, людина зможе створити клон динозавра.

2040 р. – спеціальна комп'ютерна програма зможе відтворювати речовини і матеріали, завдяки чому промисловість практично зникне, а сільським господарством народ буде займатися хіба що для задоволення. Такі зміни дозволять людям більше займатися творчістю, мистецтвом і розвагами. Повністю зникне кримінал.

2050 р. - людство масово захопиться кріонікою.

Кріоніка - технологія збереження в стані глибокого охолодження людей і тварин в надії на те, що в майбутньому їх вдасться оживити і при необхідності — вилікувати.

Нагадаємо, англійський фізик-теоретик, космолог і письменник Стівен Хокінг перед своєю смертю дав людям установку як можна швидше покинути Землю і освоїти іншу планету.

За словами Хокінга кліматичні зміни призведуть нашу планету до катастрофічної екологічної ситуації. Точка неповернення буде пройдена вже в найближчому майбутньому. Середня температура на Землі буде стрімко підвищуватися і досягне 300 градусів. Після цього все живе на Землі загине від кислотних дощів.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", для контролю над полюсами Землі був запущений новий супутник NASA ICESat-2. Він буде обертатися навколо планети зі швидкістю 27 500 км/год і на висоті 460 км.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що дві крихітні роботи безпечно приземлилися на астероїд після того, як японський космічний корабель висадив їх там у п'ятницю, 21 вересня.