10-кілометровий маршрут для пішохідного туризму, який розташований в одному з національних парків Огайо названий на честь дивовижної жінки - Гейтвуд.

Її історія вражає куди більше, адже для неї 10 км були явно дуже маленькою дистанцією.

Емма Гейтвуд (Emma Rowena Gatewood) самостійно без спорядження подолала 3,5 тисячі кілометрів гірської гряді. А потім ще раз. І знову в третій раз.

Довжина Аппалачської стежки становить 3,5 тисячі кілометрів, що робить її найдовшою стежкою у світі для піших походів. Стежка проходить в основному через дикі ліси, зрідка зустрічаючись з населеними пунктами або фермами.

Популярні новини зараз

Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Життя цієї жінки важко було назвати щасливим. Швидше воно було схоже на довгу стежку із страждань.

Незважаючи на те, що на момент своєї смерті у неї було 11 дітей, 24 онуків, 30 правнуків і одна праправнучка, підтримки Емма ніколи ні від кого не чекала, ні від дітей, ні від чоловіка.

Втім, саме чоловік перетворив її життя на пекло з перших днів шлюбу він бив її до напівсмерті, ламав їй ребра, вибивав зуби, залишав сильні синці.

Часто жінці доводилося тікати від тирана в ліс. Тільки там Емма відчувала себе у безпеці.

Відомо, у той час розлучитися було важко, та й чоловік погрожував їй, що якщо вона вирішить піти в суд, він закриє її в психлікарні.

Тільки в 53 Емма домоглася розлучення, через 34 років шлюбу.

Одного разу Гейтвуд прочитала про унікальну стежку в National Geographic і їй здалося, що "це була б чудова витівка", пройти її.

У 1955 році, коли Еммі було вже 67 і всі звали її бабусею Гейтвуд, вона сказала своїм дітям, що піде прогулятися, а сама пішла в довгу подорож Аппалачською стежкою.

Вже пізніше жінка зізналася, коли вона все-таки дійшла до кінця стежки, затія не була такою чудовою.

Гейтвуд не особливо готувалася до свого походу: "взула кеди, поклала в сумку ковдру, плащ і клейонку від дощу, і пішла.

Коли Емма досягла південних штатів, про неї дізналися в Associated Press. Пізніше Sports Illustrated написав про неї величезну статтю. Весь цей час бабуся Гейтвуд йшла і йшла з одного штату в інший.

У кожному новому населеному пункті її зустрічали журналісти, незнайомі люди стали допомагати їй з їжею і нічлігом, так що до кінця своєї подорожі бабуся Гейтвуд була вже знаменитістю. Її навіть запросили на телебачення.

Коли Еммі було 72 вона знову вирушила Аппалачською стежкою. А через три роки ще раз.

Більш того, бабуся Гейтвуд не обмежилася цим монументальним маршрутом. Вона також подолала Орегонську стежку (3200 км), проходячи у середньому по 35 км в день.

Легендарна Емма Гейтвуд померла в 85 років. Пізніше Бен Монтгомері написав про неї книгу "Прогулянка бабусі Гейтвуд".

Нагадаємо, ім'я цієї прекрасної дівчини збереглося в історії завдяки її надзвичайній здатності виживати в найстрашніших катастрофах.

Як повідомляв портал "Знай.uа", близько семи годин вечора Елізабет Енн Ходжес і її чоловіка сполохав страшний гуркіт, в миті ока на жінку звалився фрагмент небесного тіла вагою 3.8 кг, пробив дах будинку.

Також "Знай.uа" писав, музика під час дефіле, відкритість для побажань клієнтів, співпраця з художниками, філії по всьому світу і чорне плаття на вихід – все це привнесла в модну індустрію Жанна Пакен.