Одним з головних перешкод на шляху активної колонізації Аляски став кривавий і запеклий конфлікт російських поселенців з войовничим індіанським племенем тлінкітів на початку XIX століття.

Американська влада, яка купила у Росії Аляску, також мала проблеми з цим войовничим індіанським племенем. Для їх заспокоєння періодично доводилося залучати кораблі морського флоту і використовувати артилерію.

Можливо, це все вигадки колонізаторів, і саме тому, тлінкіти увійшли в історію, як кровожерне і варварське плем'я. Про це ми не дізнаємося. Однак, ті відомості, які залишилися про цей народ, дійсно, вражають. Повідомляє repin.info.

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Зовнішність індіанці мали страхітливу, звичаї - відразливі. У минулому у племені було розвинене рабовласництво. Самоназва племені — тлінкіт, означає "людина".

Тлінкіти - індіанське плем'я, яке проживає вже кілька тисяч років на південному сході Аляски і прилеглих частинах Канади, аж до берегів Мексиканської затоки. В даний час в США і Канаді їх живе близько 20 000 чоловік. Територія, на якій вони влаштувалися, відрізняється непривітним кліматом з постійними вогкістю і дощами.

Жінки та старшини цього племені носили круглу прикрасу в губі. Ці губні вставки робили дівчатам після першого місячного очищення. Калюжка заважала жінкам говорити і їсти, а при жуванні тютюну, який місцеві жінки дуже люблять, з неї постійно текла слина.

Крім калюжек, вони прагнули прикрасити себе і дітей моторошним способом - після народження стискали дитині череп знаряддями у вигляді лопаток. У результаті таких деформацій у індіанців розширювалися ніздрі, брови здіймалися догори, а і без того непропорційні риси обличчя виробляли ще більш відразливе враження.

Велику пристрасть цей суворий народ завжди відчував до танців. Танцюристи в страхітливих масках кружляють довкола вогню під звуки барабана. Глядачі б'ють в долоні як можна голосніше.

Мандрівників вразила ще одна особливість цих дикунів – вони абсолютно не боялися холоду і одягалися однаково як у найсильнішу спеку, так і в зимову холоднечу. Клімат цих місць досить суворий і двадцятиградусні морози – не рідкість. Навіть взимку тлінкіти розгулювали практично голяка. Якщо ж замерзали, то застосовували дуже дивний спосіб зігрітися - опускалися по шию в холодну воду.

Багаті тлінкіти мали безліч рабів, які називалися калга. Рабами ставали військовополонені та їх нащадки. Господар раба мав повне право вбити його. Якщо ж господар помирав, то на його могилі вбивали двох рабів, щоб у нього були слуги і на тому світі.

Нагадаємо, як виглядали справжні індіанці.

Як повідомляв портал "Знай.uа", уявлення про корінних жителів Америки досить стереотипні. І життя справжніх стародавніх індійців спотворене розповідями і домислами колонізаторів.

Також "Знай.uа" писав, як плем'я індіанців прославилося зачіскою і кровожерливістю.