Реслінг – постановочний вид спорту, що поєднує різноманітні акробатичні маневри, атакуючі і силові прийоми, кидки і захвати, нерідко запозичені з різних бойових мистецтв. Особливо ефектно виглядає боротьба з участю жінок.

Реслінг зародився в Америці, так і зараз найбільшу популярність він так само має в США. Навіть якщо говорити про жіночий реслінг, то зараз дуже відома програма Women of Wrestling ("Жінки реслінгу"), яку запустили в 2000 році. Проте в минулому столітті, до стрім-відео, до появи телетрансляцій, єдиним способом побачити жіночі бої було лише купити квиток на саме шоу.

В ті часи рядова рестлерша могла розраховувати на гонорар в 20 доларів за бій — і то якщо пощастить. Навіть тоді це були копійки.

Популярні новини зараз

У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня

Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат

Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення

Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя

Показати ще

У наш час жодне шоу великих промоушеныв, таких як WWE або TNA, не обходиться без участі дівчат-рестлерів. Діви виконують різні функції: від чисто декоративних, розважаючи публіку у перервах між матчами, до цілком бойових, часом не поступаючись на рингу своїм колегам-чоловікам.

Фотографи намагалися відобразити найяскравіші моменти бою, і от як раз такі знімки сьогодні і представлені в нашому огляді.

Пропонуємо добірку старих фотографій про те, як наполегливо боролися на рингу дами:

Рестлінг, як вже було сказано, насамперед театр, йому потрібні яскраві персонажі. І чим експресивніше і неправдоподібніше вони будуть, тим краще.

Жіночий реслінг — сексуально, але в той же час дико і жорстоко.

Як такі милі і симпатичні з вигляду дівчата, перетворюючись в бестій в рингу, нещадно б'ються один з одним?

Жінки щиро вкладають в бій душу. Це видно навіть у постановочному шоу.

Як правило, для реслінгу учасники вибирають псевдоніми, щоб відокремити особисте життя від професійного.

Нагадаємо, як правило, на шпагах дами билися топлес – по-перше, сукні обмежували рухи, по-друге, вважалося небезпечним потрапляння до рани шматочків тканини. Найбільш жорстокими були жіночі дуелі на грунті ревнощів. Через чоловіків дами билися на пістолетах, шпагах, ножах та навіть на нігтях.

Як повідомляв портал "Знай.uа", жіночі бої почали проводити ще на початку 18 століття, тоді на ринг виходили жінки і били один одного на потіху публіці. І хоча в той час їх ніхто не сприймав всерйоз, саме вони заклали основи жіночого боксу. Ми розповімо про відомих жінок-боксерів з минулого, чиї імена вписані в історію цього виду спорту.

Також "Знай.uа" писав, Елізабет Уілкінсон Стокс увійшла в історію, як перший відомий боксер жіночої статі.