Під час розкопок у південній провінції Гуйчжоу в одній з трьох гробниць епохи династії Мін поблизу озера Фэйлянь археологи з Китаю натрапили на лаковану труну. За заявою дослідників, артефакт належить до періоду династії Мін 1368 - 1644 років. Про це повідомляє агентство "Сіньхуа".

Згідно з припущенням вчених, вік знахідки складає близько 500 років. Усипальня була побудована в 1581 році в період правління імператора Ваньлі (1572−1620). Знайдені три гробниці, швидше за все, належать одній родині.

Труну знайшли в одній з трьох гробниць династії Мін в повіті Веньань в північно-східній частині провінції.

Як повідомили співробітники інституту культурних реліквій і археологічних досліджень Гуйчжоу, усипальниця була побудована в 1581 році в період правління імператора Ваньлі.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

На поверхні артефакту нанесені зображення чотирьох міфічних істот Стародавнього Китаю - Блакитного дракона, Червоного фенікса, Чорної черепахи і Білого тигра. Стіни самої гробниці прикрашені зображеннями бонсая, журавлів і феніксов.

В даний час блакитний дракон уособлює могутність, мудрість і доброту, захищає будинок і всіх, хто живе в ньому і виганяє з нього злих духів. Зображеннями драконів часто прикрашали стіни китайських храмів.

В усипальниці виявлені людські останки – кістки і зуби. Археологам вдалося виявити в усипальниці різні цінності, серед яких золоті і срібні шпильки, сережки та браслети з благородних металів. У гробниці були знайдені також людські останки, а саме фрагменти кісток і зубів.

За словами археологів, результати їх роботи внесуть вагомий внесок у вивчення поховальних традицій династії Мін.

Зазначимо, у міфології китайців велике місце відводилося чотирьом священним істотам: дракону, тигру, феніксу, черепасі. Дракон вважалася символом весни і сходу, фенікс - літа і півдня, тигр - осені і заходу, черепаха - зими і півночі.

Нагадаємо, археологи під час розкопок в гробниці династії Західна Хань (202 рік до нашої ери - 8 рік нашої ери) в районі міста Лоян провінції Хенань у Китаї виявили бронзовий глек з рідиною, яка в ті часи вважалася "еліксиром безсмертя".

Як повідомляв портал "Знай.uа", під час масштабних розкопок в Китаї археологи виявили залишки древніх споруд, які могли бути частиною Великої Китайської стіни.

Також "Знай.uа" писав, у Східному Китаї група дослідників натрапила на кілька тисяч керамічних і фарфорових виробів, виготовлених під час правління династії Суй (581-618 р. н. е..).