Під час розкопок в місті Давида – найстарішому районі Єрусалиму, виявили фрагменти давнього глечика, який належить до так званої перської ери. На думку дослідників, фрагменти датуються 4-5 століттями до нашої ери. Про це повідомили в Управлінні старожитностей Ізраїлю.

Археологи з університету Тель-Авіва повідомляють, що це велика честь знайти кераміку тих часів саме в єврейський свято Пурим.

Як розповіли вчені, на знайденому осколку глечика зображені очі, ніс, вухо і частина рота. Він був знайдений разом з іншими частинами. Фахівці відзначили, що це перший подібний стародавній глечик перського періоду, знайдений в цьому районі.

Перський період єврейської історії тривав близько півтора століть. Розпочався він в кінці VI століття, після завоювання Кіром Великим Вавилонії, завершився ж у першій половині IV століття, після перського походу Олександра Македонського, який поклав кінець існуванню Перської імперії.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

До речі, територія Ізраїлю багата на археологічні знахідки. Так на конференції Асоціації з Вивчення Доісторичного періоду в Музеї Ізраїлю представили світові унікальну кам'яну маску, знайдену на південь від Хеврона. Дослідники припускають, що маска має відношення до культу предків, який розвинувся в той період.

Роні Лупу з Управління Аничностей каже, що маску могли носити під час ритуалів поклоніння предкам.

Зроблена з рожево-жовтого вапняку, маска у вигляді людського обличчя, має чотири отвори, просвердлені по периметру.

Пані Лупу допускає, що Отвори, просвердлені з боків маски, вказують на те, що її також підвішували, коли виставляли на загальний огляд.

Нагадаємо, археологи виявили в Мексиці таємничу печеру, у якій знаходилося більше 200 артефактів племені Майя.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені ламають голови у спробах зрозуміти, чому в знайдених на місці старовинної рибальського села в Перу останки людських тіл присутні зайві руки й ноги.

Також "Знай.uа" писав, у Туреччині офіційно відкрили для відвідин туристів найдавніший у світі храмовий комплекс під назвою Гебеклі-Тепе. Він розташований неподалік від села Оренджик, Анатолія.