Біля берегів провінції Анталія в Туреччині вчені знайшли дуже давнє затоплене судно.

На їхню думку, воно може бути найстаршим на Землі, повідомляє ТСН.

Уламки стародавнього корабля виявили в Середземному морі на глибині 50 метрів. Можливий вік судна - понад 3500 років. Його визначили у вмісті корабля.

На борту 14-метрового торгового судна виявили мідні злитки, за якими і визначили вік корабля. Вчені вважають, що ще в 16-му столітті до нашої ери він перевозив метал з Кіпру до Егейського узбережжя або Криту.

Раніше найстародавнішим вважався човен, знайдений біля Болгарії. Але його вік на 1200 років менший від нинішньої знахідки.

Нагадаємо, британські археологи виявили на дні Чорного моря давнє неушкоджене судно - 23-метровий корабель пролежав на морському дні майже дві з половиною тисячі років.

Популярні новини зараз

Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові"

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Корабель був знайдений на глибині близько двох кілометрів. Рулі, щогли і лави для веслярів зберегли свій початковий вигляд завдяки низькій концентрації кисню на цій глибині.

Вчені розповіли, що піднімати судно на поверхню не планують. Однак маленьгий фрагмет вони все ж витягнули для проведення радіовуглецевого аналізу. Крім того, дослідження показало, що припущення вчених щодо віку знахідки правильне – судно перебувало на дні моря понад 2400 років.

Як повідомляв портал Знай.ua, на дні Чорного моря знайшли страшну зброю Гітлера

Також Знай.ua писав, на дні моря лежить корабель прибульців