Наш світ донині продовжує підносити сюрпризи. Скільки ще в землі нашої планети таїться нерозгаданих таємниць бояться уявити навіть вчені.

Так групі археологів при масштабних розкопках у державі Бангладеш в Південній Азії на ділянці в Натешварі, вдалося відкопати споруди невідомої стародавньої цивілізації. Їх виявила команда під керівництвом професора археології Суфі Мустафизура Рахмана з Університету Джахангирнагара. Як зазначають фахівці, ця таємнича культура процвітала близько 1000 років назад. Про це повідомляє Archaeology News Network.

Бангладеш

Древнє місто, про яке раніше не було відомо, розташовувалося на території Бенгальського району. Воно славилося своїми пірамідами та іншими спорудами. За словами Суфі Мустафизура Рахмана, мова йде про буддійську цивілізацію.

"Археологічні розкопки Натешвара в Бікрампурі можуть стати центром буддійської культури в Південній Азії і стати об'єктом всесвітньої спадщини, вважає доктор Суфі. З грудня минулого року ми проводимо археологічні дослідження і виявили пірамідальні споруди й інші важливі артефакти".

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Місце розкопок

Також вчені обстежили ділянку площею більше 5000 квадратних метрів. Особливу увагу привернула одна з високих пірамід. За твердженням доктора Суфі, це так звана ступа - буддійська архітектурно-скульптурна культова споруда, що має напівсферичні обриси.

Місце розкопок

Судячи з усього, цивілізація була дуже розвиненою. Експерти знайшли руїни храму і кімнат, в яких жили монахи. Також знайдені інші восьмикутні ступи, викладені червоною цеглою проходи і навіть каналізація.

Нагадаємо, таємнича знахідка на Червоній планеті перевернула історію. Знаменитий тайванський уфолог Скотт Уорінг знову виявив на Марсі щось, що нагадує саркофаги єгипетських фараонів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені виявили стародавню статую. Спеціаліст спершу вирішив, що побачене – це лише ілюзія, яка виникла в результаті особливого заломлення світла, тіні і його положення щодо скелі.

Також "Знай.uа" писав, у Перу виявили череп незвичайної форми. Уфологи вважають, що багато років тому Землю населяли інопланетяни, які пов'язувалися з представниками свого виду.