Подробиці виготовлення деяких древніх талісманів приводять у жах. Амулет, про який далі піде мова, має окультне і темне походження. Рука Слави згадувалася ще в 1600-х роках, та можливо, була відома і куди раніше.

До наших днів збереглося кілька рук, вони знаходяться в музеях і кожна готова вразити вас своєю кривавою історією.

Одну з Рук можна побачити в британському музеї Walsall Museum. Її виявили в стіні особняка The White Hart під час ремонтних робіт.

Ще одна рука зберігається в музеї Уітбі і її також знайшли замуровану в стіні старого котеджу в селі Каслтон в Північному Йоркширі в 1935 році.

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Цей талісман являє собою спеціально оброблену відсічену ліву, іноді праву, кисть руки повішеного злочинця. В основному її робили з руки вбивці. Створювали амулет тільки із справжніх людських кистей.

Публічне місце страти оточували не тільки горе родичі і допитливі з хворими нахилами. Закінчення процедури чекали також відьми і знахарі всіх мастей.

Після того як натовп задовольняв спрагу крові та розтікалася по місту і площа з шибеницею порожніла, чаклун платив кату невелику мзду і відрізав у повішеного руку. Більше того, потрібно було відрізати кисть, поки мрець ще качався в петлі. Як тільки тіло виймали і відправляли на цвинтар, його кінцівки виявлялися марними.

Відрубану руку знекровлювали, потім висушували, маринували в спеціальній рідині, а потім всередину її різними способами вставляли свічки, зроблені з жиру іншого злочинця, бажано також повішеного. Рецептів насправді чимало і в деяких треба зробити ґноти для свічок з волосся злочинця, поставить свічки між пальцями або всередину пальців.

Найвідоміший рецепт приготування Руки Слави був опублікований в окультному гримуарі 1722 року під назвою Petit Albert:

"Візьміть ліву або праву руку злочинця, що висить в петлі поруч з дорогою, загорніть її в шматок похоронного савана і добре відіжміть. Потім помістіть її в глиняну посудину з селітрою, сіллю, zimat і довгим перцем і засипте добре пудрою. Залиште в цій посудині на 2 тижні, а потім поставте на сонячне світло протягом найспекотніших днів літа. Якщо сонце смажить не так сильно, то поставте горщик у піч з папороттю і вербеною. Потім зробіть свічки з жиру іншого злочинця, чистого воску, кунжуту і ponie і поставте Руку Слави як свічник".

Історики, на жаль, так і не з'ясували, що за речовини ponie і zimat, тому в точності повторити цей рецепт в наші дні важко. Однак є й інші рецепти виготовлення Руки Слави. Один з них зберігається в британському музеї Whitby Musuem.

"Рука повинна бути відрізана від тіла повішеного злочинця, маринована в солі і сечі чоловіки, жінки, собаки, коня і кобили, потім її треба закоптити з травами і сіном протягом місяці, повісить на дубі три ночі підряд, а потім повісити на церковну двері на одну ніч. І якщо за цей час ніякий страх не прожене вас, рука буде".

Незважаючи на настільки жахливі подробиці виготовлення амулета потрібен він був лише для вдалої крадіжки. Купували такі артефакти грабіжники, які залізали в будинки багатих громадян в їх відсутність або ночами, поки всі домочадці й слуги поснули. Кримінальні особистості середньовічної Європи вірили, що Рука Долі допоможе стати виключно щасливим злодієм.

Цікаво, що загасити свічки на Руці Слави за допомогою молока або крові по суті єдиний спосіб зупинити її дію магії. Хтось ще описував ще одну рідину, зроблену з жовчі чорної кішки, жиру білої курки і крові сови. Цією рідиною слід окропити підвіконня і двері і тоді злодій навіть з Рукою Слави не зможе увійти у ваш будинок.

Нагадаємо, книги середньовіччя, що вселяють страх і жах сучасним ученим.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у мережу злили моторошний підручник для магів ХVIII століття.

Також "Знай.uа" писав, що відомо про найстрашнішу українську відьму Наталку Кравченю.