Розкопки в Єгипті близько стародавньої Олександрії проводили польські археологи. Їм вдалося виявити церкви IV століття. Вона є одним з найдавніших християнських храмів на території Єгипту.

Про це повідомляє Archaeology News Network.

Під час розкопок на території стародавнього порту Мареа були виявлені залишки церкви. Порт знаходився недалеко від міста Олександрія.

Унікальне відкриття вдалося зробити місії Центру археології Середземномор'я Варшавського університету. В Єгипті вона проводить дослідження з 2000 року. Найбільш цікавими знахідками в Марее стали базиліка, каплиця з похованням і найбільша колекція фрагментів кераміки з усіх, коли-небудь знайдених в Єгипті.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Вдалося встановити, що базиліка функціонувала з V по VIII століття нашої ери. Археологи її уважно обстежили і знайшли залишки церкви, яка була побудована мінімум в IV столітті. Це зробило її одним з найстаріших християнських храмів, які знайшли на території Єгипту.

Керівник місії доктор Кшиштофа Бабрай пояснив, що дане відкриття – неймовірно важливо, так як ніяких інших залишків древніх християнських церков в сусідній Олександрії виявлено не було.

"В кінці археологічного сезону під підлогою базиліки ми натрапили на залишки стіни, — розповів доктор Бабрай. — Аналіз показав, що це були зовнішні стіни ще більш старої церкви. Форма вапнякових стін, а також керамічні і скляні фрагменти, знайдені всередині руїн, вказують на те, що храм датується мінімум серединою IV століття", - розповідають археологи.

Нагадаємо, як 1023 роки тому в Києві освятили перший кам'яний храм.

Як повідомляв Знай. ua, на звалищі історії знайшлося таке, що крає серце самих черствих людей.

Також Знай. ua писав, що археологи знайшли голову стародавнього бога.