Після виходу серіалу від американського каналу HBO все більше людей стали згадувати про аварії на Чернобыльльской АЕС 28 квітня 1986 року. У ліквідації катастрофи було задіяно більше 600 000 радянських рятувальників, але у 3828 них була особлива місія.

Дах реактора повинні були розчистити роботи, однак, вони виявилися непотребом. Ліквідатори навіть жартували, що міні-розвідників спроектували діти, хоча їх створювали в Ленінградському інституті робототехніки. Повільно, але ефективно працювали тільки С-1, побудовані на шасі місяцеходу.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Рішення начальства виявилося страшним - в зону смертельної радіації доведеться послати людей. На місце прибули юні солдати, яким не було й 30 років.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Костюм ліквідаторів складалися з військової форми, яку захищали за допомогою листів свинцю. Солдати працювали за допомогою звичайних лопат. Тривалість зміни - дві хвилини, далі - відпочинок і душ.

Графітові блоки доводилося брати руками. Чоловіки працювали, поки сумарна кількість отриманої радіації не досягала 25 бер. Правда, це офіційна цифра, яка, швидше за все, сильно занижена.

Нагадаємо, Україна почала заробляти на серіалі "Чорнобиль".

Раніше Знай.uа повідомляв, Романенко показав "Чорнобиль" Порошенка.

Також Знай.uа писав, у новій серії "Чорнобиля" з'явився гігантський Маус.