На сцені театру Comédie-Française в часи Прекрасної Епохи - початок ХХ століття, грали такі зірки як Сара Бернар, Жан Муне-Сюллі, Жуль Труфьє, Жанна Людвіг, Жанна Самарі, Бенуа-Констан Коклен, Ернест Александр Оноре Коклен, Густав Вормс та багато інших. Їхня популярність виходила далеко за межі Франції.

Театр "Комеді Франсез" був заснований декретом короля Людовіка XIV 1680-го року., який об'єднав мольєрівський театр "Готель Генеґо" та його конкурента "Бургундський готель". 25 серпня того ж року об'єднана трупа провела перший вдалий виступ. Про це пишуть "Хроніки Прекрасної Епохи".

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Виникненню "Комеді Франсез" передувала довга низка подій. У 1673 помер Жан Батист Поклен - Мольєр. Трупа Мольєра на деякий час зуміла зберегти своє існування, але в 1673-му вона об'єдналася з трупою театру Маре, переїхала в нове приміщення в готелі Генеґо. Успіху їм досягти не вдалось. Справи Бургундського готелю теж були недобрі. Конкуренція між двома театрами ще більше погіршувала становище. В 1680 р. з ініціативи Бургундського готелю театри об'єдналися.

"Комеді Франсез" був організований як монопольний королівський театр, що отримував значну державну дотацію.

Пропонуємо вам переглянути фото акторів французького театру "Комеді Франсез" початку XX ст.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще