У столиці виявили неймовірну знахідку, а тепер шукають клініку з апаратом КТ. Потрібно зробити комп'ютерну томографію єгипетської мумії. Мумію знайшли на складі Києво-Печерської лаври. Багатьох зацікавить, як мумія з Єгипту могла потрапити у Київ? Про це повідомляє Типовий Київ.

У Києво-Печерській лаврі зберігалися на складі єгипетська мумія жінки. Лежала поруч з мощами близько 100 років. Вперше її показали в 2017 році. Зараз почали її дослідження (проф. єгиптолог Микола Тарасенко). Потрібно зробити КТ мумії — це важливий етап у дослідженні.

Мумія з Лаври, фото Дома инноваций

Багато клінік відмовляють вченим, адже не хочуть ризикувати. Зазначається, що мумія з Лаври може належати представнику царського роду, що жив більше 3000 років тому.

До Києва вона потрапила в 1904 році, коли відкрився Київський художньо-промисловий і науковий музей імені Государя Імператора Миколи Олександровича (сьогодні — Національний художній музей України на вулиці Грушевського). Спеціально для музею відомий київський меценат Богдан Ханенко придбав в Каїрському музеї понад 130 предметів єгипетської старовини, в тому числі і цю мумію. Пізніше колекцію художнього музею націоналізували і в 1926 році її віддали в Лавру.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Довгий час мумія була недоступною для дослідників. Зараз науковці отримали шанс вивчити її історію.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше археологи знайшли кладовище дітей, яких вважали зниклими назавжди.