При розкопках стародавнього поселення поблизу міста Гуаньхань, розташованого в китайській провінції Сичуань, серед іншого, було виявлено глиняна фігурка, дуже нагадує антагоніста з популярної мобільної гри "Angry Birds".

Про неймовірну знахідку повідомило видання DailyMail.

У липні 2020 року, при дослідженні території древнього поселення часів бронзового століття, площею понад 4,5 тисячі квадратних метрів, китайські археологи виявили сенсаційну знахідку.

Фото: WeChat

Експерти стверджують, що людина освоїла цю місцевість біля п'яти тисяч років тому. Про це свідчить безліч знайдених артефактів, серед яких особливо багато речей повсякденного використання - глиняного посуду, чаш та ваз.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Проте, найбільший резонанс викликав артефакт, який змусив вчених засумніватися в його справжнє походження. Фігурка свині розміром з людський кулак мала відверті подібності з головним злодієм з відомої мобільної гри "Angry Birds".

Фото: WeChat

Така явна подібності зовнішності двох свинок підштовхують до думки, ніби вони створені одним і тим же людиною, а виявлений артефакт вже точно потрапив в минуле з наших днів.

Знайдена фігурка свині була обстежена в лабораторії. Там встановили, що її виготовлення відноситься до другого тисячоліття до нашої ери.

Вчені пояснюють таку схожість, посилаючись на те, що знахідка лише відображає естетичні уявлення племен, раніше мешкали на території китайського Гуаньханя.

Нагадаємо, раніше в Україні археологи знайшли старовинну могилу з легендарними артефактами.

Як повідомляв портал "Знай.ua", археологи зробили епохальне відкриття в центрі Києва.

Також "Знай.ua" писав, що в Єгипті знайшли артефакти часів фараона Рамзеса Другого.