Одна із неймовірно хороших новин у 2020 році з'явилась в Ізраїлі, де археологи зуміли знайти рештки палацу, побудованого ще в 8-7 столітті до нашої ери.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: BBC News.

Єрусалим, а саме там знайшли залишки палацу, продовжує бути місцем археологічних пошуків, адже історикам відомо, що ці території були активно заселеними людьми протягом більшості відомих людству століть. Тому, коли на південь від Старого міста, історичний район в Єрусалимі, археологи знайшли рештки будівлі - ніхто не здивувався. Вже згодом під час ретельного вивчення і подальших польових робіт стало зрозуміло, що ця знахідка - унікальна. Пишне оздоблення, капітелі колон вказують, що цей палац належав одному з королів Іудеї або ж заможному вельможі. Біблійна історія стає все ближчою до людини.

YANIV BERMAN/ISRAEL ANTIQUITIES AUTHORITY

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Поки що розкопки продовжуються, а тому варто чекати на більш точну інформацію. Іншим фактом, який вже напевне не скасують є датування зруйнування палацу: це відбулось в часи вавилонського завоювання міста у 586 року до нашої ери.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Археологи натрапили на середньовічний шедевр у простій глибинці.

Як повідомляв портал Знай.ua, На Тернопільщині біля костелу знайшли трупи священика, дівчини та дитини.

Також Знай.ua писав, що Українські археологи відкопали пляшку часів Османської імперії - ось з чого Сулейман поїв вином Роксолану.