У важливості правильного і здорового харчування для організму людини ніхто не сумнівається. То ж варто знати, які продукти приносять вам користь, а які краще або зовсім виключити зі свого раціону, або принаймні зменшити їх споживання.

Фахівці наголошують, що для того, аби уникнути непритомності й недоумства, необхідно виключити зі свого раціону шкідливу їжу. Адже існують продукти, які здатні зруйнувати наш мозок.

За даними Всесвітньої федерації неврології, здоров'я мозку впливає на здатність людини спілкуватися і приймати обдумані рішення. То ж низка чинників сприяє здоров'ю цього органу, головним з яких є харчування.

мозок

Фахівці пояснюють, що контроль кожного приймання їжі чинить серйозний вплив на когнітивне здоров'я мозку і нервової системи. То ж якщо стежити за своїм харчуванням, можна уникнути багатьох захворювань.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

За словами американських дієтологів існують конкретні продукти, які необхідно виключити зі свого раціону, щоб залишатися здоровим.

Які продукти руйнують наш мозок:

1. Цукор. Варто відзначити, що робота мозку безпосередньо залежить від рівня цукру в крові, оскільки глюкоза є основним паливом для органу. Водночас небезпека цього продукту полягає у тому, що надмірне вживання солодощів сприяє викиду інсуліну, який блокує доступ до мозку більшості корисних амінокислот

Проте не лише надмірне вживання цукру, але й повна відмова від нього однаково погано позначаються на здоров'ї вашого мозку. Через нестачу глюкози рівень цукру в крові стає нестабільним, а це може спричинити напади гіпоглікемії, сплутаність свідомості й непритомність.

Цукор / фото: Pixabay

2. Алкоголь. У тому, що алкогольні напої можуть негативно позначитися на організмі й особливо на здоров'ї мозку, сумніватися навіть не варто. Фахівці радять, щоб залишатися здоровим, потрібно випивати не більше 1-2 келихів вина в день.

Пояснюється, що велика кількість алкоголю має вплив на здатність мозку функціонувати. А зокрема, на рівень нейротрансмітерів в організмі, а вони є хімічними посередниками, що допомагають клітинам мозку взаємодіяти.

Крім того, слід звернути увагу на такі поширені помилки, як пропуск приймання їжі та ігнорування контролю рівня вітаміну В12 в організмі. За словами науковців мозок використовує 20% енергії, що отримується разом з кожним прийманням їжі, тому він першим і страждатиме при пропусках.

Сніданок

Коли організм не отримує достатню кількість енергії, він переходить в компенсаторний режим. У цьому стані він намагається створити глюкозу для мозку і збалансувати рівень цукру в крові до безпечного рівня.

Зверніть також увагу на симптоми дефіциту вітаміну В12: погана пам'ять, сплутаність свідомості, депресія і недоумкуватість. запам'ятайте, що цей вітамін захищає нервові клітини, тому його дефіцит може привести до руйнування нервової системи. особливо це загрожує тим, хто відмовився від споживання м'яса.

Запечене м'ясо

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову