Перед настанням Нового року господарі важливе значення надають прибиранню свого будинку. Стараються викинути все старе і зламане, щоб у новий рік вступити оновленими - з чистотою та порядком.

Прибирання допомагає як фізично, так і духовно завершити поточний рік і з чистими думками та житлом вступити до нового. Щобільше психологи радять, щоб змінити своє життя, варто спочатку упорядкувати свій будинок або квартиру.

То ж варто взяти до уваги ці кілька хитрощів, які допоможуть швидко і просто навести чистоту в домі й до, і після новорічної ночі.

Святкування Нового року

Як правильно розставити пріоритети та скласти конкретний список завдань:

1. Спершу витріть усюди пил. Адже саме він першим впадає у вічі. Почніть вологе прибирання з верхніх полиць та шаф і поступово спускайтеся вниз. Приділіть увагу світильникам і кутам кімнати.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

2. Очистіть штори. Вони є одним з найбільших джерел пилу, тому їх потрібно піддати вологому чищенню. Якщо є час - варто їх попрати та попрасувати. При можливості використайте парогенератор, або "відбийте" штори мокрим рушником.

Прибирання в будинку, фото kakpochistit

3. Пропилотяжте кімнату. Крім підлоги приділіть увагу меблям. Почистіть диван, крісла та подушки. Збийте подушки, щоб надати їм більш затишний вигляд. При можливості завчасно поперіть чохли. Гумовий скребок для миття скла відмінно очищає килим від шерсті домашніх тварин.

4. Приберіться у ванній. Передусім зверніть увагу на те, щоб уся сантехніка була чистою. При очищенні хромованих кранів та ручок використовуйте дитячу олію для масажу. Всі металеві поверхні блищатимуть!

5. Прибирання кухні. Сенсу у великому генеральному прибиранні немає, адже тут ви готуватимете багато страв. Достатньо протерти плиту, раковину, прочистити духовку, а все інше ви зробите, коли святкова метушня закінчиться.

6. Прибирання у спальні. Створити тут різдвяний настрій для самих себе допоможе свіжа постільна білизна, ковдри та подушки, чистий килим.

7. Прикрашання будинку. Створіть у вашому домі справжню святкову атмосферу. Для цього підійдуть, як простих прикрас із природних матеріалів, наприклад, хвойних дерев, шишок та сушених апельсинів, які легко зробити своїми руками, до розкішних сервірувань.

Святкування Нового року, фото ubr

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову