Щоб капуста простояла до весни у якнайкращому стані та була хрусткою, варто дотримуватися деяких простих правил. Важливо знати, як правильно та де її зберігати у домашніх умовах.

Як зберігати капусту в погребі та підвалі:

1. У піддонах та ящиках. Очистіть капусту від зайвого листя та покладіть у ящик чи піддон качаном донизу. Дно ящика чи піддона повинно мати отвори, адже вентиляція є дуже важливою. То ж між дном та землею покладіть невеликі брусочки. Також варто періодично її переглядати.

2. На стелажі. Підготуйте капусту аналогічно попередньому способу й викладіть на стелаж качаном донизу. Перед цим слід висушити дерев'яні рейки стелажів. А надалі періодично перевіряйте капусту на наявність гнилі.

Врахуйте, що у підвалі хорошими сусідами для капусти є картопля, буряк та морква.

Зберігання капусти, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію

Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть

Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Показати ще

Як зберігати капусту у квартирі:

1. У поліетиленовому пакеті. Відріжте качан та приберіть зайве листя. У пакеті зробіть отвори для вентиляції та складіть у нього капусту. Періодично перевіряйте, чи все з нею добре.

2. Загорнути у харчову плівку. Цей спосіб є не менш ефективним. Приберіть у капусти зайве листя, водночас качан залиште якомога довшим. Замотайте капусту харчовою плівкою у 3-4 шари, оминаючи сам качан. Зберігати капусту у такому вигляді можна і в холодильнику і на стелажах.

3. На балконі. Балкон для зберігання капусти повинен бути добре утеплений, оскільки зимові морози прискорюють загнивання капусти. Далі просто підберіть зручну посудину і викладіть тоді головки капусти. Їх можна також загорнути у плівку чи пергамент. Час від часу перевіряйте, чи з капустою все гаразд.

Продаж капусти, фото з відритих джерел

Нагадаємо, новорічна закуска за 15 хвилин: якщо готувати складні страви немає ні бажання, ні часу

Як повідомляв "Знай.ua", як перетворити новорічну "Шубу" у справжній шедевр: додайте лише ці кілька інгредієнтів

Також "Знай.ua" писав, кольорові млинці без барвників: як приготувати яскраву святкову закуску лише з натуральних продуктів