Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Зараз питання тих громад, які ближче до фронту, - це робочі місця, це безпекові питання, «Пункти Незламності», їхнє нормальне влаштування, це енергетика, це забезпечення захисту мереж, підстанцій. Тобто фокус змінився просто з ніг на голову», - зазначає Олексій Буряченко.

А те, що було актуально раніше, констатує він, зокрема інвестрозвиток, нівелювалося, тому що про які інвестиції можна говорити в часи війни. У приклад експерт наводить громади Півдня, які заробляли на туристичному бізнесі, а цього року сезон навіть не починали через міни. Саме так, пояснює він, у багатьох громад і виникає дефіцитний бюджет.

«Про які інвестиції у ці регіони, у ці громади взагалі може йтися? Зараз концентрація абсолютно на іншому. А ті громади, які більше на Заході України, вони зараз приймають у себе багато вимушених переселенців. Тобто знову ж таки зміщення пріоритетів», - констатує Олексій Буряченко.

Зокрема, розповідає гість програми, цим громадам зараз доводиться ремонтувати приміщення, які були законсервовані і не використовувалися, перерозподіляти місцеві бюджети і вкладати кошти у те, аби облаштувати людям житло, адже йде зима і мають бути хоч мінімальні умови для її проходження.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вишинський розповів, що не так із «Армія. Мова. Віра».

Також Знай.ua писав про те, що Вернівський повідомив, завдяки чому Україна може стимулювати економіку.