Вчені заявили, що більшість людей їдять яблука неправильно. За їхніми словами недогризок, який більшість людей викидають, є однією з найцінніших частин плоду.
Відповідну заяву зробили вчені із Технологічного університету Граца (Австрія). Яблука є джерелом вітамінів і корисних мікроелементів. Вони також містять безліч корисних бактерій, здатних позитивно впливати на організм людини.
Як підрахували вчені, у кожному грамі магазинних та домашніх яблук, незалежно від сорту та кольору, містилося близько 500 тисяч різноманітних бактерій. Вони зміцнюють імунітет загалом і позитивно впливають на шлунково-кишкову систему.
І, мабуть, для багатьох це стане відкриттям, але вчені дійшли висновку, що 90% найкорисніших мікроорганізмів-пробіотиків міститься саме у серцевині яблука.
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Тому, щоб отримати всю користь від фрукта, його необхідно з'їдати разом з недогризком. Важливо також не чистити яблука. Натомість добре вимийте їх і з'їжте разом зі шкіркою.
Адже саме у шкірці міститься безліч цінних речовин та елементів, які вважаються профілактикою низки хвороб. А щоб отримати користь від яблук, їх радять їсти не менше 4-5 разів на тиждень.
Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити
Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо
Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову