У ранній час доби не всі мають апетит для сніданку, але це дуже важлива частина щоденного раціону і експерти неодноразово попереджають, що пропускати його не можна.

Саме сніданок дає людському організму силу та енергію на весь день. Дієтолог Світлана Фус підтверджує цей факт і зазначає, що вранці краще їсти здорову, насичену та корисну їжу.

Сніданок, фото: Flickr

"Пропуск сніданку може принести більше шкоди, ніж користі. Це порушує нормальний циркадний ритм, який у здорових людей починається з ранкового почуття голоду. Залишившись без сніданку з метою економії калорій, люди часто заповнюють його відсутність надлишком калорій за рясним обідом або супер ситною вечерею", - повідомила Фус.

Фізична активність у людей включається вранці та у першій половині дня. У цей час витрачається одержана від їжі енергія. Якщо сніданок пропускати систематично, це може призвести до набору ваги. У такому разі обмін речовин порушується, є ризик ожиріння та діабету.

Важливо обирати правильні продукти для сніданку, тому навіть якщо це щось швидкого приготування, звертайте увагу на склад та енергетичну цінність.

Популярні новини зараз

Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Сніданок, фото med-practic

Нагадаємо, як відчистити антипригарну сковороду і не пошкодити її: хитрий лайфхак для господарок

Раніше ми писали про те, чому яйця потрібно їсти щодня: дослідники дійшли несподіваного висновку

Як повідомляв Знай.ua, все про зимовий суперфуд — гранат: користь, шкода та правила вживання.