Сіль широко використовується у кулінарії. Не секрет, що вона підсилює смак будь-якої страви, але щоб зробити його ще яскравішим, можна вдосконалити цей інгредієнт.
Господині самостійно можуть надати солі різних смакових відтінків, і при цьому ніякі приправи або спеції при готуванні більше не знадобляться.
Для початку слід навчитися робити 10 видів ароматизованих солей, але експерименти лише вітаються, адже все залежить від вашого смаку. Головне використовувати якісну сіль, таку як мальдонова або інші види.
- Сіль петрушки: помістіть 30 г петрушки в ємність і змішайте блендером. Додайте 100 мл води та продовжуйте подрібнення. Потім процідіть, щоб витягти воду з петрушки. Сіль висипте на тарілку і замочіть водою петрушки, додаючи потроху води, і дайте висохнути.
- Апельсинова сіль: очистіть шкірку апельсина і дайте їй висохнути. Наступного дня розбийте цедру пальцями і додайте сіль, добре перемішавши обидва інгредієнти.
- Сіль розмарину та пелюсток троянди: декілька листків розмарину та пелюсток троянд повинні висохнути. Далі розбийте їх пальцями, щоб шматочки стали меншими, і змішайте з сіллю.
- Грибна сіль: невелику кількість сушених грибів слід розім'яти за допомогою міксера та змішати із сіллю.
- Ванільна сіль: потрібно просочити сіль ванільною есенцією і дати їй висохнути, а потім перестигнути в контейнер.
- Винна сіль: замочіть сіль обраним вином і дайте відпочити, поки волога не випарується. Якщо повторити процедуру кілька разів, смак буде яскравішим.
Популярні новини зараз
Показати ще
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Раніше ми писали, щоб на голові після експериментів не залишилася "солома": які є безпечні фарби для волосся та правильний догляд
Також портал Знай.ua писав, як правильно гасити соду оцтом: цієї помилки допускаються всі