Коли ми їмо корисні продукти, намагаємося "вичавити" з них максимум вітамінів, мікроелементів, щоб наситити ними організм. Однак деякі господині припускаються дуже популярних помилок при приготуванні різних страв.
Якщо процес готування буде неправильним, всі корисні речовини продуктів просто випаровуються. Кожен інгредієнт потребує свого підходу. Одні вітаміни можуть спокійно переносити термообробку, інші – ні.
Експерт із правильного харчування Наталія Мазурик докладно пояснила, які продукти можна смажити, варити, запікати та піддавати іншим кулінарним процесам під впливом високих температур.
Термостійкі вітаміни:
- D – містяться у жирній рибі, жовтках, молоці
- E – горіхи, насіння, зелень, овочі, рослинні олії
- K – зелень, зелені овочі, ягоди, фрукти, капуста
- PP – овочі, гриби, м'ясо, риба
- B6 – насіння, горохове, бобове
- H – бобові, яйця, злаки (овес, вівсянка, рис, пшениця)
В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Частково стійкі до температури:
- B1 – насіння, горіхи, бобові
- B2 – сир, молочні продукти, м'ясо, морепродукти, гриби
- B5 – яйця, злаки, бобові, риба
- B12 – печінка, червоне м'ясо, морепродукти, жирна риба
- A – печінка, овочі, зелень, олія, жовтки яєць
Також є вітаміни, що містяться в продуктах, які не можна допускати до високих температур. До них відносяться: B9 – морепродукти, риба, насіння, горіхи, овочі, жовтки яєць, бобові, злаки; C – овочі, фрукти.
Нагадаємо, чи можна пити алкоголь під час схуднення – рекомендації лікаря
Раніше ми писали про те, як схуднути, вдихаючи аромат шоколаду: вчені дійшли неймовірного висновку