Безсоння - це дуже неприємний і поширений розлад, через який страждають багато людей. Різні причини можуть його спровокувати, зокрема, стрес, а зараз його у кожного українця хоч відбавляй.

Деякі йдуть легким шляхом і купують снодійне, але це шкідливо для організма, інші намагаються усунути сам провокуючий чинник. Але якщо часу чи коштів ні на що з цього немає, можна скористатися дієвим лайфхаком від учених Оксфордського університету.

Сон, фото lisa

Завдяки цій нехитрій практиці вдасться заснути протягом 15 хвилин. Якщо ніяк не вдається забутися сном, варто вилізти з-під ковдри і піти в іншу кімнату. Посидіть у тихій та спокійній обстановці доти, доки не почнете засинати, і повертайтеся до спальні.

Також у такий час допоможе розслаблююча музика, читання книги, дихальні вправи або просто занурення у спогади.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

Фахівці радять "відгородити" спальню від того приміщення, де є телевізор, ігровий куточок і таке інше. Це робиться для того, щоб "запрограмувати" свій мозок на те, що перебування в спальні пов'язане виключно зі сном та відпочинком.

Ранок, фото: pixabay

Раніше ми писали про те, що унікальний помічник у господарстві: що можна і категорично не рекомендується мити металевими губками

Як повідомляв Знай.ua, щоб взуття було стійке до вологи: три способи, які захистять ваші ноги від промокання і холоду

Також портал Знай.ua писав, як вчинити, якщо квашена капуста прокисла: ознаки псування та спосіб, щоб прибрати сильну кислоту