Всі ми щодня або навіть кілька разів на день п'ємо чай і кожен ділить сам напій за своїм.
Хтось слідує інтсрукції, а хтось ні; хтось віджимає пакетик чаю; хтось взагалі залишає пакетик у чашці, доки не доп'є. Але чи знали ви, що віджимати пакетик не варто і взагалі, чи знаєте про правильну техніку заварювання чаю? Нині ми про це розповімо.
Як правильно заварювати чай у пакетиках
Безліч людей заварюють чай неправильно, а саме занурюють чайний пакетик у гарячу воду кілька разів. Але від цього жодної користі не буде. Його необхідно залишити у чашці з гарячою водою на 3-4 хвилини, тоді чай віддасть весь свій смак та запах.
Після приготування чаю пакетик потрібно дістати і викинути чи покласти на блюдце. Не варто довго тримати його в чашці - від цього смак чаю не покращає, а навпаки, може стати гірким.
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Чайні пакетики варто підбирати великих розмірів, щоб чайний лист усередині зміг краще розкритися та заваритися. Найкраще купувати чай у нейлонових чи шовкових пакетиках, тому що вони передають смак набагато краще, ніж паперові.
Чи потрібно віджимати чайний пакетик після заварювання
Під час заварювання чай виділяє багато дубильних речовин, які дуже корисні для організму. Вони в будь-якому випадку потраплять у гарячу воду, але при віджиманні пакетика їх стає ще більше.
Після цього чай стане гіршим і несмачним, тому не рекомендується тримати його у гарячій воді більше 3-4 хвилин. Не варто забувати, що різні види чаю настоюються по-різному, тому перед заварюванням необхідно прочитати інструкцію на упаковці.
Нагадаємо, що ніколи не пийте зелений чай, якщо це сталося: саме так вкорочують життя понад половину українців.
Раніше ми повідомляли, що ви захочете пити червоний чай постійно: несподівані властивості напою.