Кожна господиня готує борщ по-своєму, використовуючи хитрі секрети. Хтось любить експериментувати з добавками та м'ясом, але лише одне залишається незмінним – червоний колір. Але й тут у деяких можуть виникнути труднощі.

Є одна маленька хитрість, яка додасть борщу насичений червоний колір – додавання оцту, який, напевно, знайдеться на кухні у кожного.

Борщ, фото wikipedia

Досвідчені кухарі знають, що якщо борщ перекипить, червоний буряк втратить свій насичений колір. Це дуже тонка справа, в якій важливо знати грань. Смакові якості не сильно від цього постраждають, але візуально борщ має бути червоним. Щоб зберегти колір, на допомогу прийдуть лише кілька крапель оцту.

Справа в тому, що тертий буряк втрачає колір під час тривалої термічної обробки. Експерти визначили приблизний час варіння буряка до готовності - 15 хвилин, але і тут можуть вплинути особливості сорту або інтенсивність вогню.

Буряк, фото glavred

Популярні новини зараз

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Щоб зберегти колір, достатньо буде трохи збризкати буряк оцтом 3-9% перед тушкуванням. На 5 літрів готового бульйону достатньо взяти столову ложку оцту.

Якщо вийшло дуже кисло, можна додати цукру. Це також додасть насиченості борщу. А ще оцет можна замінити лимонною кислотою - вона теж впорається з поставленим завданням.

Зажарка для борщу, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, чому корисно їсти сир із пліснявою — покращує пам'ять і покращує настрій.

Раніше ми писали про те, що експерти розповіли, що може зіпсувати фігуру не гірше за цукерки.

Як повідомляв Знай.ua, безсоння, головний біль та проблеми зі шлунком: чому не можна пити багато кави