Лимонний сік широко використовується у кулінарії для приготування різноманітних страв. Деяким його достатньо для заправки салатів. Але всім хочеться по максимуму вичавити соку з лимона, щоб добро не пропадало.

Є господині, які необачно ріжуть навпіл і руками вичавлюють сік, але при цьому втрачають його левову частку. Щоб вичавити з цих цитрусових максимум, потрібно трохи постаратися, але воно того варте.

Лимон, скріншот з відео

Маленькі хитрощі зроблять лимон соковитішим, через що соку з нього вийде набагато більше. Завдяки їм можна буде видавити з м'якоті все до останньої краплі без особливих труднощів.

Розігрійте лимон у мікрохвильовій печі

Потрібно поставити лимон на 15 хвилин у мікрохвильову піч на звичайну потужність. Після такої маніпуляції він стане м'якшим і можна спокійно видавлювати сік. Ця хитрість спрацює і інших цитрусових.

Популярні новини зараз

Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення

Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі

Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

Мікрохвильова піч. Фото: скрін youtube

Вичавіть лимон за допомогою окропу

Це також дуже простий спосіб. Сік тектиме так, немов із соковичавлювача.

Помістіть лимон у миску і обдайте його з усіх боків окропом, потім перекладіть на горизонтальну поверхню і, притискаючи його зверху долонею, прокотіть взад і вперед. Після цього залишається лише розрізати лимон на частини та видавити весь сік щипцями.

Лимон, фото з вільних джерел

Нагадаємо, більше шкоди, ніж користі: чому небажано заправляти салати олією та чим її можна замінити

Раніше ми писали, щоб шкіра не перетворювалася на зморшкувату картоплю: від яких звичок потрібно відмовитись, щоб зберегти молодість

Як повідомляв Знай.ua, шиплять, плюються і притискають вуха: ніколи не робіть цього з котом у хвилини обстрілів