Деякі домашні та творчі справи не обходяться без використання суперклею. Всі знайомі з його властивостями, а багато хто - з плямами, які він залишає після себе. Вони відрізняються від інших тим, що їх важко видалити.

Але вмілі господині легко з ними впораються. Сліди від клею можна швидко і ефективно вивести, а що найголовніше - без шкоди тканинам.

Суперклей, фото mobilelords

Засіб для зняття лаку та оцет

Ацетон, оцет або рідина для зняття лаку чудово впораються із цим завданням. Виберіть один із засобів і нанесіть на ватний спонж, а потім прикладіть до ділянки з плямою на пару секунд. Після процедури протріть все за допомогою паперового рушника, випрайте вручну з господарським милом.

Як прибрати клей з тканини і рук, скрін

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Лимонна кислота та вода

Підійде для делікатних тканин. Потрібно зробити розчин 1:10 і потерти проблемну ділянку, витримати її 10 хвилин і змити водою.

Розчинник чи бензин

Використовуйте із стійкими плямами, але перед початком протестуйте засіб на маленькому шматочку тканини. Слід нанести засіб на ватяний диск і декілька хвилин втирати.

Антиклів

Найпростіший і найвірніший спосіб, найчастіше продається у вигляді аерозолю. Засіб нанести на пляму на 5-10 хвилин. Рекомендують використовувати ніж, щоб клей швидко відійшов.

Пляма від клею, скріншот із відео

Нагадаємо, більше шкоди, ніж користі: чому небажано заправляти салати олією і чим її можна замінити

Раніше ми писали про те, що ніколи не віджимайте чайні пакетики, якщо не хочете скоротити собі життя: правильна техніка заварювання напою